ABC

In dit A-B-C vind je informatie op trefwoorden, alfabetisch gerangschikt.

Aanvang

De NN Zevenheuvelenloop begint op zondagmiddag 19 november 2017 om 13.00 uur.

Affiche

Download hier het affiche van 2017.

Afstand

De NN Zevenheuvelenloop is 15 km lang.   

Annuleren

Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Bedrijvenloop

Je kunt ook met een bedrijventeam meedoen aan de Scholten Awater Bedrijvenloop.

Contactgegevens

Klik hier voor de contactgegevens.

Deelnemersinformatie

Ongeveer tien dagen voor de loop verschijnt de deelnemersinformatie online. Lees deze goed door. 

Drank onderweg en na afloop

Na ongeveer 6 en 9 kilometer is een drankpost ingericht. Bij beide drankposten kun je kiezen uit AA Drink Iso Lemon of water. Na de finish krijg je een flesje AA Drink. Klik hier voor meer informatie over AA Drink.

Duurzaamheid

De NN Zevenheuvelenloop zal zoveel mogelijk op duurzame wijze georganiseerd worden.  Lees meer onder duurzaamheid.

Eigen vervoerstoeslag

Iedereen die niet met de trein komt, niet in de regio Nijmegen woont en op de dag van de wedstrijd niet in het bezit is van een NS- of OV-jaarkaart, betaalt een eigen-vervoerstoeslag van € 5,-. Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. Dit is niet alleen een belangrijk argument uit milieu-oogpunt, maar het voorkomt ook dat het centrum van Nijmegen verstopt raakt met auto's. De opbrengst van de eigen-vervoerstoeslag investeert Stichting Zevenheuvelenloop in duurzame projecten. Klik hier voor meer informatie.

Foto: gratis actiefoto's

Tijdens de NN Zevenheuvelenloop worden alle deelnemers  gefotografeerd. Je kunt de foto's downloaden via het camera icoontje achter je naam in de uitslagen. Alle foto's mag je gratis downloaden. 

Garderobe

Laat zoveel mogelijk spullen en (grote) sporttassen in de kleedaccommodatie achter. Kleding die je vlak voor de start nog wilt uittrekken, doe je in een klein tasje en kun je afgeven in een van de garderobetenten die je vindt vlak voor de startvakken. Gebruik hiervoor een linnen of plastic tasje. (Grote) sporttassen worden niet geaccepteerd in de garderobetenten. 

Goede doel

Natuurmonumenten is het goede doel van de NN Zevenheuvelenloop. Hierover meer informatie op de pagina Goede Doel

Graveren medaille

Na afloop kun je je medaille aan de achterkant laten graveren met je naam en prestatie. Je kunt daarvoor bij je inschrijving al kiezen. Het graveren gaat razendsnel en kost €6,-. Graveren gebeurt bij de stand van Winterman. Als je hiervoor niet bij je inschrijving kiest, maar op de dag zelf, betaal je €8,-.

Hoogteprofiel2017

Klik hier om het hoogteprofiel van de NN Zevenheuvelenloop te bekijken.

Inschrijven

De inschrijving is geopend.

iRun

Ben je op zoek naar het juiste voorbereidingstraject? Misschien is iRun van Run2Day dan wel iets voor jou.

Limiet

Er is een deelnemerslimiet van 35.000 inschrijvingen.

Mailpost

Als je je hebt ingeschreven (met een geldig e-mailadres), krijg je van ons af en toe mailpost (digitale nieuwsbrief) met daarin informatie over de NN Zevenheuvelenloop en/of de Zevenheuvelennacht en aanverwante zaken.

Medaille

Iedereen die de 15km heeft volbracht  en bij de inschrijving niet heeft aangevinkt van een medaille te willen afzien, krijgt een mooie herinneringsmedaille. Iedereen die geen prijs stelt op een medaille kan dit bij de inschrijving aangeven. Hij/zij ontvangt dan een korting van € 1,50 op het inschrijfgeld. 

Medische hulpverlening

Bij een sportevenement is er wel eens sprake van blessures, ongelukken of groter medisch ongemak. De Stichting Zevenheuvelenloop heeft een uitgebreid netwerk van medische dienstverlening. In samenwerking met het ziekenhuis Radboudumc zorgen de vele EHBO' ers voor dat de medische zorg zo optimaal mogelijk verloopt.

Mini Zevenheuvelenloop

Voor de kinderen is er de Mini-Zevenheuvelenloop. Deze vindt plaats op zaterdagavond in het start- en finishgebied van de Zevenheuvelennacht op de Groesbeekseweg.

Omkleden

Voor individuele lopers is er de mogelijkheid om om te kleden in één van de daartoe ingerichte parkeergarages. Voor bedrijvenlopers zijn er kleedgelegenheden in de Stadsschouwburg of een andere accommodatie (afhankelijk van het gekozen pakket)

Overdragen startnummers

Je kunt vanaf 8 november je startnummer overdragen. Doe dit wel via deze site.

Parcours

Klik hier voor informatie over het parcours.

Potentiële prijswinnaars

Lopers die denken hoog in hun categorie te eindigen (c.q. in de prijzen te lopen) hebben recht op een startpositie vlak achter de geïnviteerde lopers. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je aan te tonen na 1-11-2016 aan de limiettijd voor jouw categorie te hebben voldaan. Je doet, als je aan kunt tonen aan de limiet voor jouw categorie te hebben voldaan, gratis mee.  Je schrijft je "gewoon" in en stuurt een bewijs van je prestatie (linkje naar de uitslag) naar: maarten.krol@zevenheuvelenloop.nl. Na controle en goedkeuring wordt het inschrijfgeld (deelname incl. medaille niet van je rekening geïncasseerd). Lees hier wat de limiettijden zijn.

Prijzen

De NN Zevenheuvelenloop kent geldprijzen in de diverse (leeftijdscategorieën). Het aantal prijzen per categorie:
* Mannen senioren plaats 1 t/m 50
* Vrouwen senioren plaats 1 t/m 25
* Masters M 35 plaats 1 t/m10
* Overige veteranen (m/v) plaats 1 t/m 5


Alle prijzen worden toegekend op volgorde van binnenkomst (bruto tijd). Er zijn geen aparte prijzen voor lopers die starten in de categorieën Masters van 70 jaar en ouder (Mannen) en 65 jaar en ouder (Vrouwen). Zij tellen (voor wat betreft de prijzen) mee bij resp. M65 en V60. Er is ook een prijs voor verbetering van het Nederlands record (m/v). Hiervoor gelden de criteria van de Atletiekunie. Uiteraard zijn er ook prijzen voor de snelste drie teams van de Bedrijvenloop.

Prijzen aan de nummers 1 t/m 3 overall (M/V) en nummers 1 t/m 3 van Nederlanders overall worden op de dag zelf uitgereikt. Overige prijzen worden achteraf overgemaakt.

Records

Het wereldrecord op de 15 km voor mannen is gelopen in Nijmegen (2010). Hieronder kun je zien welke records op de NN Zevenheuvelenloop van toepassing zijn. Voor verbetering van het Nederlands Record stelt de organisatie, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, een bonus van € 7777,- beschikbaar. 

Mannen                
Wereldrecord     Leonard Komon (Kenia)      41.13     2010
Parcoursrecord     Leonard Komon (Kenia)   41.13     2010
Nederlands record     Khalid Choukoud   43.33     2013

Vrouwen

   

 

         
Wereldrecord     Florence Kiplagat (Kenia)     46.14     2015
Parcoursrecord     Tirunesh Dibaba (Eth)   46.28     2009
Nederlands record       Lornah Kiplagat   46.59     2007

 

 

 

 

 

 

 

Reglement

Alle deelnemers m/v verklaren zich akkoord met het reglement voor individuele deelnemers.

SMS bericht: een bericht gratis!

Verras je oma in Nieuw-Zeeland, je buurvrouw of je trotse zoon met een gratis SMS met je tussentijden en eindtijd zodra je over de streep bent. Als je je via deze website inschrijft, kun je het telefoonnummer opgeven waar je bericht naar toe moet worden gestuurd. Wil je meerdere SMS-jes versturen (ook voor live-tussentijden op 5 en 10 kilometer) dan betaal je € 0,50 per extra bericht.

Start

NN Zevenheuvelenloop: Om 13.00 uur precies klinkt het startschot voor de startvakken op de Groesbeekseweg. Als alle lopers op de Groesbeekseweg gestart zijn, klinkt om 13.30 uur het startschot voor de lopers in de startvakken Bruin, Rood, Roze en Paars. We verwachten dat de laatste loper de startstreep om 14.10 uur passeert.

Startvakken

De start duurt ongeveer een uur. Er zijn startvakken op basis van de verwachte netto-eindtijd van de lopers. We vragen je dan ook bij de inschrijving je verwachte netto-eindtijd op te geven. Dat is voor jezelf en andere lopers van groot belang. Als iedereen in het juiste startvak (=tijdvak) staat, wordt het aantal inhaalbewegingen beperkt. Hierdoor en door het "afknijpen" van de start (zie zandloperstart), is er meer loopruimte, het is minder druk op het parcours. Het heeft geen zin om een andere te verwachten eindtijd op te geven. Dankzij MYLAPS BibTag verlies je geen tijd bij de start. Je tijd begint pas te lopen als je de startstreep passeert. Ongeveer de helft van de deelnemers start vanuit een startvak op de Groesbeekseweg. De rest vanuit startvakken in de zijstraten. Deze startvakken hebben de kleuren bruin, rood, roze en paars. Lopers die starten vanuit de zijstraten kunnen zich later dan 13.00 uur opstellen.

Tijdregistratie

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt.

Tijdslimiet

De tijdslimiet voor de 15km is 2 uur.

Voor de NN Zevenheuvelenloop worden vele wegen voor het verkeer afgesloten. Om het verkeer niet te lang op te houden, zijn tijdslimieten ingesteld. Er zijn ook tijdslimieten op de 5 en 10km (40 en 80 minuten) ingesteld.

Deelnemers die de 5 of 10km na de tijdslimiet bereiken, worden gepasseerd door de bezemwagen. Als een loper door de bezemwagen wordt gepasseerd, kan de loper plaatsnemen in de bezemwagen of het parcours over het trottoir of het fietspad vervolgen. Het vervolgen van het parcours geschiedt op eigen risico. Lopers die zich achter de bezemwagen bevinden, komen niet in aanmerking voor een medaille en worden niet in de uitslag opgenomen.

Toiletten

Bij de kleedaccommodaties en in het start-finishgebied staat op vele plekken een groot aantal toiletten. In de buurt van de drankposten staan enkele toiletten. Verder staan er op het 15km parcours toiletten bij het 1km punt en in de buurt van het 11km punt.

Trainingsschema's

Ben je nog zoekende naar de juiste manier om je voor te bereiden? Kijk dan eens op de site van Run2Day. Hier vind je verschillende hardloopschema's.

T-shirt

Er is weer een nieuw Zevenheuvelenshirt. Het is een New Balance shirt gemaakt van functioneel en 100 % gerecycled materiaal. De bedrukking is door middel van gesublimeerde druktechniek op de shirtjes aangebracht, waardoor je geen dikke "plak" op je shirt voelt. Nieuw dit jaar zijn de lange mouwen, ideaal voor de herfst- en wintermaanden. 

 

 

Uitslagen

De uitslagen van de NN Zevenheuvelenloop vind je dezelfde avond nog op onze website. Klik hier voor de uitslagen van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop 2016.

Wereldrecords

In 2010 verbeterde Leonard Komon tijdens de NN Zevenheuvelenloop het wereldrecord op de 15 km. Hij liep een tijd van 41.13 min. Eén jaar eerder verbeterde Tirunesh Dibaba het wereldrecord voor de vrouwen. Zij liep 46.28 min. Deze tijd is inmiddels verbeterd door Florence Kiplagat. 

Zandloperstart

We streven ernaar -gezien het grote deelnemersveld- zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours. Daarom start iedereen in startvakken op basis van verwachte eindtijd. Daarom ook wordt vlak vóór de startstreep de weg van 10 naar 2.25 meter afgeknepen. Hierdoor ontstaat meer loopruimte vlak na de start en elders op het parcours.

Volg ons op:

Facebook
Twitter
Instagram